IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CFD или акции

Договорите за разлика имат доста преимущества пред традиционното търгуване с акции, като придават ефективност на всеки портфейл

15:12 | 26.10.12 г. 3
Автор - снимка
Редактор
CFD или акции

Може би единственият аргумент, който ще намерите против търгуването със CFD-та, е цената на финансирането. Обикновено, когато плащате само малка част от стойността на инвестицията (т.е. използвате ливъридж), ви се начислява лихва върху сумата, която сте заели. Такава е ситуацията и при търговията с фючърси. Лихвеният процент не е голям – само няколко пункта над процента за кредитиране. Така че, ако предпочитате търгуването в краткосрочен план и държите позицията си най-много няколко седмици, то печалбите ви лесно ще покриват лихвения процент, оставяйки ви допълнителен доход.

За разлика от търговията с акции, при CFD сделките цените се приравняват към пазарните цени всеки ден. По този начин вашата сметка се кредитира или дебитира в зависимост от промяната в стойността и в лихвения процент. Това означава, че можете да получите искане за влагане на допълнителни средства по сметката си, когато тя намалее. В такъв случай ще трябва да преведете средства на брокера си. Поради тази причина много експерти съветват да се използват само около половината от средствата при CFD сделки, а останалата част да се пазят като резерви за подобни случаи.

Тъй като договорите за разлика следват пазарните цени, можете да получавате капитал в сметката си без да сте затворили позицията си. След това е възможно да продължите да търгувате, докато все още държите успешна сделка. Това е неизпълнимо при инвестирането в акции, но все пак трябва да бъдете изключително внимателни, защото рискът далеч не изчезва.

В крайна сметка договорите за разлика имат доста преимущества пред традиционното търгуване с акции, като всеки инвеститор би трябвало да ги включи в портфейла си, придавайки му повече ефективност.

Открийте своята сметка в ИП Адмирал Маркетс АС Клон България

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
hristok
преди 11 години
Знаете ли какво означава спекулант? Означава много добър специалист, така че спекуланта може да си позволи всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
НАИВHИК
преди 11 години
Акции разбира се!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Инвеститор едва ли би си включил CFD... Спекулант да;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още