IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Ще водим разговори и с ДПС, и с ГЕРБ, и с другите политически сили

До 22 юни лидерът на БСП обмисля дали ще е евродепутат

14:33 | 18.06.14 г. 5
Станишев: Ще водим разговори и с ДПС, и с ГЕРБ, и с другите политически сили

БСП ще води разговори с ДПС, с ГЕРБ и с другите политически сили на предстоящите консултации между политическите партии за предсрочни избори. Това стана ясно от изказване на председателя на БСП и на ПЕС Сергей Станишев пред журналисти в Брюксел. Той участва в избирането на Мартин Шулц за председател на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, предаде БТА.

„Естествено ще водим разговори и с ДПС, и с ГЕРБ, и с другите политически сили, за да видят хората, че се решават неща, които са важни за тях и се гарантира стабилно развитие на страната“, каза Станишев.

„Всички политици на нещо трябва да сме се научили за всички тези години, каза Станишев. От 2009 г. се намираме в период на постоянна конфронтация. Да, ние сме много различни с ГЕРБ, в много отношения. Направиха много поразии, но в момента трябва да се водят разговори по този кръг въпроси - накъде върви страната изобщо“, допълни той, запитан дали БСП протяга ръка към своя основен политически опонент.

Във връзка с постигнатото съгласие за предсрочни избори на КСНС вчера Станишев е посочил: „Не ми беше ясен предметът на занятието на вчерашния Консултативен съвет по национална сигурност. Подобни съвети по подобни теми се провеждат в друга ситуация. Сегашната ситуация няма нищо общо нито с 2013 г., нито с 1997 г., а е израз на първо място на волята на двете партии, които подкрепят правителството“, коментира той.

Според Станишев е необходимо „да се организират стабилно и предсказуемо процесът на подготовка на изборите, работата на Народното събрание в следващите седмици, работата на правителството, процесът на приключване на разговорите с ЕС по Споразумението за сътрудничество до 2020 г. и маса други неща“.

„Затова в тази ситуация трябват разговори с всички основни политически сили. Тук не е въпросът някой да поставя ултиматуми един на друг“, посочи лидерът на левицата по повод гласовете за промени в ръководството на БСП и условията, изразени от някои от българските социалисти за влизането в преговори с ГЕРБ.

Попитан дали няма да изпълни мандата си на евродепутат, Станишев отбеляза, че срокът за съответната процедура по поемането на поста изтича на 22 юни.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 9 rate down comment 0
Трубадур
преди 9 години
Абе Серго, разговори водете ама спрете да крадете че досега да бяхме задминали и хамериканците ако не бяха ваште далавери!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 18 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
На мен много отдавна ми е писнало.Но явно докато повечето останали в България продължават да са *** ще продължават и да минават подобни представления.ДАНС и прокуратурата на България не струват НИЩО в сравнение с обръчите на Доган и неговият експертен кръг. Само им плащаме заплатите за да работят за интересите на най-големите престъпници и национални предатели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 19 rate down comment 2
deant
преди 9 години
Такова театро беше това с разследването на прокуратурата, след това убийството и после фалита на ЦКБ, че и най-долния клошар щеше да разбере, че ни мятат на черешата. Когато някой започна да задава въпроси много близко до Пеевски и Василев изведнъж избухна всичко с това убийство и уж войната между двамата. Схемата е подобна на тази при, която се оттегли доган и ГЕРБ сдадоха властта на БСП с Костинброд. ВСИЧКО това бяха представления! А всеки един от тях - актьор! И съм сигурен, че зад кулисте всички заедно ни се подиграват затова, че им вярваме. НА МЕН МИ ПИСНА, А НА ВАС?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 1
bgMan
преди 9 години
Това не е никакъв хаос а абсолютни глупости и безсмислени театри за насочване на евентуално недоволство в друга посока.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
alexx
преди 9 години
Съсела, докато се разхожда по Брюксел, в БГ е настанал пълен хаос. Разметат се някакви опити за убийство, обвинителни актове, запори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още