IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кола на Ралф Лорън спечели награда за "Най-добър автомобил"

Експерти оценяват машината на около 40 млн. долара, превръщайки я в най-скъпия автомобил в света

21:44 | 28.05.13 г.
Кола на Ралф Лорън спечели награда за "Най-добър автомобил"

Изтънчено Bugatti 57SC Atlantic от 1938 г. бе обявено за най-добра кола на изложението за класически машини „Concorso d'Eleganza Villa d'Este“, пише специализираното издание Autoblog.

Автомобилът е собственост на американския моделиер Ралф Лорън, който получи наградата от журито. Според водещи анализатори това е най-скъпият автомобил в света.

Точно преди 3 години подобен екземпляр бе продаден за необявена сума от порядъка на 30-40 млн. долара. Експерти смятат, че състоянието на колата на Ралф Лорън е още по-добро, което със сигурност означава и по-висока цена.

Основна причина за колосалната сума е твърде ограничената бройка на колите от модела. Само четири екземпляра са излезли изпод ръцете на Жан Бугати, който е отговорен за дизайна на 57SC Atlantic. За съжаление две от тях се смятат за безследно изчезнали.

Колекцията на Лорън включва десетки екзотични автомобили, сред които още няколко предвоенни модела на Bugatti, класически Ferrari-та, както и по-нови модели от ранга на McLaren F1 и Lamborghini Murcielago. Гаражът на Лорън не спира да отеснява с всеки изминал ден. Както Automedia съобщи, в началоот на месеца дизайнерът направи поръчка за RUF CRT3, който е базиран на Porsche Cayman и разполага с 690 к.с.

Още снимки и видео можете да откриете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още