IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW не изключва възраждане на 8-Series

Моделът ще бъде вдъхновен от Gran Lusso Coupe, твърдят спекулациите

09:07 | 05.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe. Снимка: BMW</p>

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe. Снимка: BMW

Слуховете за наследник на спортното купе BMW 8-Series не са от вчера. Те се появяват периодично, но до момента баварската автомобилна компания не е разкривала категорични планове за производство на подобен модел. Все пак преди седмица бе показана концепция на име BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe, която представлява луксозно купе с V12 двигател.

Този модел е създаден в един-единствен брой съвместно със студиото Pininfarina. При премиерата му производителите заявиха, че BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe е луксозно купе, излъчващо изключителност, но не разкриха дали имат планове да го качат на поточните линии. Според авторитетни световни издания обаче такива планове има.

Те спекулират, че моделът ще се превърне в наследник на спряното от производство през 1999 година BMW 8-Series. Този модел бе последното купе на BMW с V12 двигател. И при него, също като при концепцията на BMW и Pininfarina, силовият агрегат е поставен в предната част и задвижва задните колела.

"Бъдещето не е само за електрическите коли, но и за традиционни модели с неповторимо излъчване", заявява източник от германската компания пред Automotive News. Той допълва, че наследникът на BMW 8-Series все още не е получил зелена светлина за серийно производство, но е сигурно, че ако я получи, дизайнът му ще бъде вдъхновен именно от Gran Lusso Coupe.

Припомняме, че BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe се задвижва от 6.0-литровия V12 двигател на компанията, който познаваме от флагмана 760Li. Агрегатът е поставен в предната част, задвижва задните колела и генерира 544 к.с. и 750 Нм.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още