IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW прави нов кабриолет в сътрудничество с Toyota

Моделът Z5 ще се появи на пазарите съвсем скоро

16:25 | 30.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концепцията Vision ConnectedDrive. Снимка: BMW</p>

Концепцията Vision ConnectedDrive. Снимка: BMW

Германският премиум производител BMW подготвя нов открит модел, който ще се нарича Z5 и ще бъде създаден с помощта на Toyota, твърди интернет-изданието f30post, като се позовава на свои източници в германската компания. Според информацията всички бъдещи генерации на Z-моделите на BMW ще се изграждат в сътрудничество с японската компания.

Преди около година BMW и Toyota сключиха договор за сътрудничество, който предвижда и разработването на общи спортни коли. Първата от тях - BMW Z5, трябва да бъде представена съвсем скоро. Първо ще видим концепт, а около година след това на пазара ще се появи и серийната версия, пише f30post.

Моделът ще бъде с две места и задно задвижване, като двигателят ще бъде позициониран отпред. Дизайнът пък ще бъде вдъхновен от концепцията Vision ConnectedDrive, която виждате на снимките.

Двигателят, трансмисията и карбоновата конструкция на бъдещото Z5 ще бъдат отговорност на BMW. Същото се отнася и за дизайните на екстериора и интериора. Задачата на Toyota в проекта ще бъде да разработи опционалния хибриден агрегат, с който ще се предлага моделът.

Според информацията на f30post откритата версия на BMW Z5 ще бъде последвана и от вариант купе. Заедно с него трябва да се появяват и новите поколения на Z1 и Z3, които ще използват новата платформа за автомобили с предно предаване UKL. Тези модели също ще бъдат конструирани с участието на Toyota.

Японската компания също ще се възползва от тези проекти, като ще създаде спортни модели със своята емблема. Те обаче, най-вероятно, ще се продават под луксозната марка Lexus.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още