IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen подготвя трицилиндров двигател за Golf

Моторът ще има 1.0 литра работен обем и турбокомпресор, които ще генерират мощност от 110 к.с.

14:11 | 16.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Volkswagen</em></p>

Снимка: Volkswagen

Компактните трицилиндрови двигатели заливат пазара, и ако преди години беше табу да караш автомобил с миниатюрен двигател, сега вече е съвсем в реда на нещата. Volkswagen знаят много добре това и разработват такъв агрегат за хитовия си хечбек Golf, пише Autoevolution.
 
Моторът ще има 1.0 литра работен обем и турбокомпресор, които ще генерират мощност от 110 к.с., потвърди д-р Хан-Якоб Нойсер - шеф на отдела за проучване и разработка на Volkswagen - пред изданието Car & Driver.
 
Разбира се, това не е първият трицилиндров двигател на Volkswagen, но със сигурност е първият, монтиран в Golf. Германците използват подобни агрегати, но в атмосферна верися, в градския Up!, както и в Polo, където работният обем е 1.2 литра.
 
Очаква се моторът в Golf да бъде базиран именно на 1.0-литровия двигател на Up!. 

Кога ще бъде финализиран проектът все още не е ясно.
 
С новия си двигател Volkswagen ще излезе в директна конкуренция с Ford и техния EcoBoost двигател, който се монтира в много модели, сред които и Focus. Наскоро Opel също представи подобна концепция, наречена 1.0 SIDI, но засега тя ще бъде използвана единствено в компактния Adam. Подобно е и положението в Renault, които лансираха новото си Clio със ефективния 0.9 TCe агрегат с 90 к.с. 

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още