IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volvo S100 атакува премиум сегмента

Конкурентът на Audi A8, BMW 7-Series и Mercedes S-Class ще се прави в Китай

14:45 | 20.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Volvo Universe Concept. <em>Снимка: Volvo</em></p>

Volvo Universe Concept. Снимка: Volvo

Шефът на компаниите Geely и Volvo Ли Шуфу потвърди пред китайските медии слуховете за предстоящото пускане на нов голям седан, който ще се превърне във флагман на шведската марка.

По думите на Ли Шуфу новият модел ще получи обозначението S100 и ще трябва да се конкурира с германските Audi A8, BMW 7-Series и Mercedes-Benz S-Class. Шведско-китайската лимузина ще бъде създадена на удължената платформа на следващото поколение Volvo S80. Нейното производство ще бъде поверено на новия завод на Volvo в китайската провинция Ченду. В началото моделът ще бъде предназначен единствено за местния пазар, а по-късно ще се мисли за експорт.

Volvo S100 ще се отличава от останалата моделна линия на марката със своите размери и лукс. В лимузината ще бъдат използвани голяма част от решенията, демонстрирани на концептуалния модел Universe. Той бе показан на изложението в Шанхай през 2011 г. Още тогава управляващият директор на Volvo Car Corporation Стефан Джакоби обяви, че „Universe показва как ще изглежда новия седан, който ще оглави моделната гама на Volvo”.

Преди S100 да излезе на пазара, създателите му трябва да решат един проблем - този с двигателите. Бъдещият модел няма как да получи новия 2.0-литров 4-цилиндров двигател от семейството Drive-E, с който ще бъдат снабдени всички нови модели на марката. С подобен агрегат лимузината е без шансове срещу германските си конкуренти, както и срещу предложенията на Lexus и Infiniti. Спекулациите сочат, че компанията ще подготви специална гама агрегати за своя флагман.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още