IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият S-Class оправдава очакванията на Mercedes-Benz

Производителят отчете 30 000 продажби за само три месеца

10:43 | 23.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Mercedes</em></p>

Снимка: Mercedes

Когато Mercedes-Benz представи новото поколение S-Class, от компанията заявиха, че това е най-добрата кола в света. Сега производителите могат да подкрепят твърдението си с цифри.

За период от само три месеца S-Class е реализирал над 30 000 продажби, съобщават от Mercedes-Benz, като уточняват, че моделът все още не е получил пълната гама от предвидените двигатели. Да, най-търсените версии са вече на пазара, но за момента не са налични модификациите S400, S600 и S65 AMG. Не са представени и новите версии на купето - кабриолет, удължено междуосие, купе.

"Търсенето на новото поколение S-Class оправдава очакванията ни", заяви Ола Кялениус, отговорник маркетинг и продажби в компанията. "Моделът вече се предлага на всички ключови пазари, което налага поточните линии на завода в Зинделфинген да работят на две смени".

Продажбите на S-Class в Европа стартираха в края на юли, докато в САЩ моделът стъпи едва преди седмица. На третия ключов пазар - Китай, S-Class се появи в края на миналия месец.

Предишното поколение S-Class реализира малко над 65 000 продажби през цялата 2012 година. Очакванията на компанията за тази година са да удвои този резултат. Цените на новия S-Class в Германия стартират от 72 хил. евро.

Още за новата S-Class вижте в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още