IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дизайнерът на Audi преминава в Italdesign

Мястото на Волфганг Егер ще бъде заето от дизайнера на последния Golf

13:08 | 06.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Дизайнерът на Audi преминава в Italdesign

Главният дизайнер на Audi Волфганг Егер ще напусне поста си в края на този месец, като ще оглави студиото за автомобилен дизайн Italdesign Giugiaro, което също принадлежи на концерна Volkswagen. Това съобщи агенция Reuters, която посочи и заместника на Егер - водещият дизайнер на марката VW Марк Лихте, който е работил върху създаването на последното поколение на Golf.

Според информацията, причина за промяната е, че дизайнът на Audi от няколко години е в застой и самият Егер е предложил напълно нова стратегия. Нейната цел е да се прокара граница между различните категории автомобили на компанията, като това важи най-вече за топ-моделите и спортните коли. Именно те рязко трябва да се отличават от останалите.

Само преди няколко дни и друг основен дизайнер на Audi смени работата си. Шефът на студиото за концептуални модели в Мюнхен Ахим Бадстенбер премина в концерна Daimler, където ще отговаря за екстериора на новите модели Mercedes-Benz.

Бадстенбер изкара 13 години в Audi, като преди да оглави студиото в Мюнхен бе главен дизайнер на екстериора на моделите на компанията. В кариерата си той е работил върху последните поколения на A5, A6 и кросовъра Q3. Освен това Ахим е разработил концепцията за настоящата решетка на радиатора, която се превърна във визитна картичка за съвременната моделна линия на компанията.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още