IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автомобил на Айртон Сена се предлага на търг

Черната Honda NSX ще се продаде за поне 90 000 евро, прогнозират организаторите

10:52 | 28.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Silverstone Auctions</em></p>

Снимка: Silverstone Auctions

Невероятен автомобил, принадлежал на още по-невероятен човек, така аукционната къща Silverstone Auctions обяви своя най-нов търг. На него ще бъде предложен автомобил на легендарния пилот от Формула 1 Айртон Сена.

Първоначално закупена от Антонио Карлос де Алмейда Брага, близък приятел, мениджър и ментор на Сена, черната Honda NSX е била личен автомобил на трикратния шампион по време на престоя му в Португалия. След смъртта на пилота през 1994 година автомобилът остава в гараж за повече от две години. След това е закупен от колекционер, който го съхранява и до днес.

"Автомобил с такава история и в такова състояние се среща много рядко. NSX е легендарен и много способен автомобил. А бившият му притежател е може би най-голямото име във Формула 1", казва Ник Уейл, управляващ директор на Silverstone Auctions.

Самата кола е в отлично състояние, а пробегът й от около 51 000 км. е изминат почти изцяло от Айртон Сена.

Сумата, която се очаква да достигнат наддаванията, е между 90 000 и 100 000 евро. Търгът ще се състои на 22 и 23 февруари.

Припомняме, че тази година се навършат 20 години от смъртта на Айртон Сена. А през следващата Honda NSX ще отбележи своя 25-ти рожден ден. Легендарният пилот лично е участвал в разработката на автомобила, като част от договора между Honda и тима McLaren F1 за доставка на двигатели.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още