IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes-Benz няма да прави лазерни фарове

Германската компания представи LED светлини с 84 диода

16:56 | 15.11.14 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимкa: Mercedes-Benz</em></p>

Снимкa: Mercedes-Benz

Лазерните фарове, за чийто дебют в автомобилната индустрия се състезаваха Audi и BMW, не са приоритет за другия производител на луксозни автомобили от Германия - Mercedes-Benz. Компанията от Щутгарт се фокусира върху LED технологията, на която са базирани и най-новите й фарове.

"LED технологията постига аналогични резултати, но с подчертано по-ниски разходи. Освен това тя е и по-надеждна, тъй като не е толкова сложна", се казва в прессъобщението на Mercedes-Benz.

Въпросните нови LED фарове на Mercedes-Benz разполагат с по 84 диода, благодарение на които предоставят максимална осветеност и нисък разход на енергия. За сравнение LED фаровете на настоящия CLS имат по 24 диода.

Новите фарове на Mercedes-Benz ще бъдат на пазара в най-скоро време, като ще разполагат и с LED технология на дългите светлини. В този режим фаровете ще доставят осветеност от 600 метра пред автомобила, но без да заслепяват останалите участници в движението, сочи информацията. Това е възможно благодарение на индивидуално работещите диоди, които могат да се изключват в областта, в която е засечен друг автомобил.
Mercedes-Benz отрече лазерните фарове
Сравнение между настоящите фарове с 24 LED диода и новите с 84. Илюстрацията представя и технологията, която не заслепява останалите участници в движението. Снимкa: Mercedes-Benz

От Mercedes-Benz подчертават, че обръщат сериозно внимание на светлините на своите модели, тъй като статистиката сочи, че цели 40% от фаталните пътни инциденти в Германия са се случили през тъмната част от денонощието. А това е сериозна цифра, имайки предвид, че движението през нощта е с 80% по-слабо натоварено.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още