IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Selfridges предлага прескъп детски подарък за Коледа

Позлатената количка струва колкото истински Volkswagen Golf R

12:19 | 24.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Selfridges</em></p>

Снимка: Selfridges

Коледните празници са в разгара си и това кара различните компании да измислят всякакви ефектни подаръци. Един от тях се предлага от британската мрежа от луксозни магазини Selfridges – позлатен електромобил, с който богатите родители могат да зарадват своите деца.

Машината носи името Atom Car, като нейната цена е доста впечатляваща – 29 995 британски паунда. Изданието Cartimes посочва, че срещу само още 155 паунда може да бъде закупен чисто нов Volkswagen Golf R, при това в напълно реален размер.

Самият Atom Car е оборудван в 48-волтов електромотор, който се захранва от комплект зареждащи се батерии. За тяхното пълнене са нужни 48 часа. Електромобилът развива напълно приличната скорост за детска играчка от 24 км/ч, която би трябвало да е достатъчна за богатите наследници да обикалят именията на своите родители.

Цената на машината е толкова сериозна най-вече заради златното покритие. Конструкторите не са пестили средства, като Atom Car е получил и напълно светодиодни фарове, както и оборудван с кожа Nappa салон.

Още снимки вижте в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още