IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW ще прави шасито и двигателя за новата Toyota Supra

Спортният модел трябва да бъде на пазара след около две години

22:37 | 07.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концептът FT-1.<em> Снимка: Toyota</em></p>

Концептът FT-1. Снимка: Toyota

Вече е известно, че следващото поколение на Toyota Supra ще бъде резултат от сътрудничеството между японския производител и концерна BMW. Според изданието Car and Driver обаче водеща роля при изграждането на спортния автомобил ще имат именно германците.

Подобно развитие на нещата със сигурност ще разочарова феновете на азиатската марка, но въпреки това то вече е одобрено от ръководствата двата производителя. Спортната машина ще дебютира след 2 години, но ще се води моделна година 2018. Нейната каросерия ще бъде дело на Toyota, но под капака ще бъде поставен 6-цилиндров редови двигател на BMW. Освен това баварците ще направят и шасито със задно предаване, твърди информацията.

Новият модел засега носи кодовото име Silk Road (Пътя на коприната), като ролята на Toyota няма да се ограничи само с направата на купето на автомобила. Японците ще участват и с най-модерните си технологии, а като част от сътрудничеството ще разкрият на BMW и последните си хибридни разработки. Те обаче няма да бъдат използвани при новата Supra, а при някой от следващите автомобили съвместна разработка.

Що се касае до външния вид на новия модел, той ще бъде в стила на концепта FT-1, показан на автосалона в Детройт миналата година. На размери той е по-голям от Supra, но пък дава ясна представа как ще изглежда новата серийна машина.

Още за новата Supra вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още