IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lexus готви втори флагман

Очаква се това да е голямо купе с името LC 500

19:07 | 07.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Lexus&nbsp;</em></p>

Снимка: Lexus 

Производителят на луксозни автомобили Lexus предвижда включването на втори флагман в моделната си гама, който ще се разположи редом до седана LS. Това разкри пред агенция Ройтерс ръководителят на американското подразделение на марката Джеф Брекен.

По думите му новият автомобил ще бъде със същите размери и подобна цена с Lexus LS. Топ мениджърът не пожела да разкри името на модела, но намекна, че става дума за купе, изградено на базата на концептуалния Lexus LF-LC, показан още през 2012 г.

Най-вероятно моделът ще носи името Lexus LC 500, което компанията вече патентова в САЩ. Заедно с него бе регистрирано и названието LC 500h, което показва, че автомобилът ще се предлага и в хибридна версия. Купето ще бъде изградено на платформата със задно предаване на новия Lexus LS и ще използва неговите агрегати.

Според експерти разработката на втория флагман от страна на Lexus се дължи най-вече на намаляващия интерес към седаните от премиум класа. По данни на Automotive News продажбите на Lexus LS, BMW 7-Series, Audi A8 и Mercedes-Benz S-Class спадат, тъй като бившите им купувачи се насочват към големи кросовъри.

В Lexus нямат намерение да изостават от тези тенденции и работят върху създаването на 7-местна модификация на кросовъра си RX. Тя ще бъде насочена най-вече към пазара в САЩ, където има сериозно търсене на такива модели.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още