IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата Astra идва в България на цена от 29 925 лева с ДДС

Този модел се задвижва от трицилиндровия 1.0 ECOTEC бензинов агрегат

14:57 | 20.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Opel</p>

Снимка: Opel

Новото поколение на Opel Astra ще има премиера след месец във Франкфурт, но вече са ясни както техническите параметри на модела, така и цените му за нашия пазар.

От българското представителство на Opel са категорични, че моделът залага не само на модерни технологии и нисък разход на гориво, но и на разумни цени.

Базовата версия на Astra има стартира от 29 925 лева с ДДС. Този модел се задвижва от трицилиндровия 1.0 ECOTEC бензинов агрегат, който преди това бе представен при моделите ADAM и Corsa. Средният смесен разход на гориво е само 4,2 литра на 100 км, твърдят от Opel, като уточняват, че това са най-добрите стойности в класа на компактните модели с бензинов двигател.

Въпросният 1,0-литров агрегат развива 105 к.с. и може да бъде куплиран с автоматизираната петстепенна трансмисия Easytronic 3.0 или с механична 5-степенна предавателна кутия.

В оборудването на базовата версия са включени електронна стабилизираща програма ESPplus с ABS и асистенция при потегляне по наклон, LED дневни светлини, климатична инсталация, електрическо задвижване на прозорците и регулиране на външните огледала, система отчитаща налягането в гумите, шест въздушни възглавници и други.

Сред дизелите най-достъпен е 1,6-литровият CDTI мотор с 95 к.с. Базовата цена тук е 32 465 лева, или с 1 055 лева по-ниско от ценовото равнище на актуалната базова дизелова версия.

Гамата мотори на новата Astra включва бензинови и дизелови агрегати с мощност между 95 и 150 к.с. Те има обем между 1,0 и 1,6 литра, като отговарят на нормите на Евро6. При бензините дебют прави новият 1.4 ECOTEC със 125 или 150 к.с., а дизеловата гама е представена от 1,6-литровия мотор, който се предлага във версии с 95, 110 и 136 к.с.

По отношение на предлаганите опции, абсолютна новост представлява адаптивната матрична система с LED елементи на предните светлини IntelliLux LED®. Тя дава възможност за постоянно движение на дълги светлини без опасност от заслепяване на насрещно движещите се превозни средства, като има цена от 1 880 лева.

В листът с екстри е включено и третото поколение на фронталната камера Opel Eye. Тя разполага с функции за разпознаване на пътните знаци TSA (Traffic Sign Assistant), за поддържане на лентата на движение LKA (Lane Keep Assist) с предупреждение за неволно напускане на лентата LDW (Lane Departure Warning), както и с индикатор за дистанцията до движещия се отпред автомобил FDI (Following Distance Indication), предупреждение за сблъсък с движещото се отпред превозно средство FCA (Forward Collision Alert) и функция за аварийно спиране CIB (Collision Imminent Braking). Цената на системата е 1 860 лева.

Предлагани ще бъдат също така инфо-развлекателната система R 4.0 IntelliLink, която разполага със 7-инчов сензорен екран и позволява пълна интеграция на голяма част от функциите на личния смартфон чрез Apple CarPlay и Android Auto, както и новото поколение ергономични седалки на Opel.

Още за модела вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още