IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ясна е цената на новата суперкола на Honda

В САЩ цената суперколата на NSX започва от 156 хил. долара

18:04 | 21.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Honda</em></p>

Снимка: Honda

Новото поколение на суперколата NSX е вече на пазара, като е ясна и цената й. В САЩ, където моделът се продава под марката Acura, стартовата сума е 156 хил. долара, става ясно от официалната информация от Honda.

Към момента могат да се правят предварителни заявки, като поръчките официално ще стартират в края на февруари 2016 г. Тогава японската компания ще въведе онлайн конфигуратор за модела. Още отсега обаче е ясно, че началната цена е 156 хил. долара, а натъпкан с всички екстри автомобил излиза 205 700 долара.

NSX е конструирана за конкурент на коли като Porsche 911 Turbo и Audi R8 V10, чиято стартова цена в САЩ е съответно 151 100 и 153 900 долара.

От Honda съобщават също така, че първият екземпляр на Acura NSX е предназначен за благотворителност. Той ще бъде предложен на търг на Barrett-Jackson през следващия месец, като събраната сума ще отиде за организациите Pediatric Brain Tumor Foundation и Camp Southern Ground.

Става ясно също така, че новата Acura NSX разполага с богато базово оборудване, а сред опциите присъстват карбон-керамични спирачки, карбонов покрив, карбонови детайли за салона и др. За екстериора са подготвени 8 цвята, а за интериора - 4 цветови комбинации.

Новият NSX се задвижва от хибридна система, в чиято основа е специално разработен 3,5-литров туин-турбо V6 двигател с 507 к.с. и 550 Нм. Той работи с 9-степенната автоматична скоростна кутия с два съединителя, като е подпомаган от електромотор с мощност 47 к.с. Силовият агрегат разполага с още два електромотора, които са разположени между предните колела. Те се захранват от комплект литиево-йонни батерии. Така в крайна сметка хибридната система със задвижване 4х4 - Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive, разполага с общо 580 к.с. и 644 Нм.

Всичко това позволява на колата, чието общо тегло е 1725 кг, да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди. Максималната скорост на автомобила е 307 км/ч, разкриват от компанията производител.

Европейският NSX, който ще се продава под марката Honda, очакваме в началото на 2016 г.

Още снимки на модела вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:28 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още