IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кia и Hyundai с мрачна прогноза за новата година

Корейците предвиждат застой на продажбите на моделите си

17:18 | 05.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Kia</p>

Снимка: Kia

Корейските производители Kia и Hyundai предвиждат застой на ръста на продажбите, който се очаква да бъде на нивата от 2006 г., става ясно от официалните прогнози за продажбите на нови автомобили през 2016 г.  
Този резултат Kia и Hyundai свързват най-вече със забавянето на икономическия ръст в Китай и на нестабилната обща финансова ситуация в цял свят. Председателят на борда на директорите на двете компании Чун Мон Ко дори предрече, че 2016 г. ще бъде една от най-тежките за двете корейски марки в цялата им история.

Според шефа на двата производителя, продажбите на Kia и Hyndai през настоящата година няма да могат да превишат 8,130 млн. бройки. А това ще бъде най-ниският резултат на компаниите за последните 10 години.

„Единственият вариант тази ситуация да се промени, е китайската икономика да тръгне нагоре. Ако това не стане, ни очакват доста трудни месеци”, категоричен е председателят на борда на директорите на Kia и Hyundai.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още