IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda разкри цената на NSX

Японският суперавтомобил е по-скъп от Porsche 911 Turbo

13:05 | 10.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Honda използва автомобилното изложение в Женева за европейската премиера на суперколата NSX. Моделът ще бъде на пазара през април, като цените му в Германия започват от 180 000 евро.

Обявената начална цена е малко по-висока от този на основния конкурент - Porsche 911 Turbo, който стартира в родината си от почти 175 000 евро. Малко по-ниска е цената на NSX във Великобритания - от 167 000 евро. На Острова 911 Turbo струва 163 00 евро.

Към момента няма подробна ценова листа, като не е ясно с какво базово оборудване разполага новият NSX. В САЩ автомобилът се предлага натъпкан с екстри, но може да бъде снабден с опции за около 50 000 долара. Сред тях са специален син цвят, карбонов капак за двигателя, карбонов пакет за екстериора и др.

Продажбите на Honda NSX стартират в началото на месец април, като първите доставки към клиенти трябва да бъдат осъществени преди началото на есента. През първата година автомобилът ще се предлага на селектирани пазари.

Припомняме, че новият NSX използва хибриден задвижващ агрегат. В неговата основа е специално разработен 3,5-литров туин-турбо V6 двигател с 507 к.с. и 550 Нм. Той работи с 9-степенната автоматична скоростна кутия с два съединителя, като е подпомаган от електромотор с мощност 47 к.с. Силовият агрегат разполага с още два електромотора, които са разположени между предните колела. Те се захранват от комплект литиево-йонни батерии. Така в крайна сметка хибридната система със задвижване 4х4 - Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive, разполага с общо 580 к.с. и 644 Нм.

Всичко това позволява на колата, чието общо тегло е 1725 кг., да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди. Максималната скорост на автомобила е 307 км/ч.

Още за новата Honda NSX вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:49 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още