IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot и Citroen разкриха реалното потребление на моделите си

Разликата с досегашните официални данни е около 2 л/100 км.

14:11 | 12.07.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимки: Peugeot</p>

Снимки: Peugeot

Разразилите се скандали с вредните емисии и разхода на гориво провокираха редица автомобилни компании да предприемат мерки за спечелването на клиентското доверие. Това направиха и във френската група PSA, разкривайки реалния разход на гамата си от модели.

Потреблението е измерено в реални условия по обществената пътна мрежа, т.е. отразява онова, което собствениците могат да очакват от своя автомобил. Публикувани са данните за пълната гама модели на марките Peugeot, Citroen и DS.

"Групата PSA взе решение да постави началото на един уникален подход на прозрачност към своите клиенти, като публикува разхода на автомобилите си при реална употреба. Това е първата подобна инициатива в световен мащаб за автомобилната индустрия. Резултатите са получени в резултат от тестова процедура, определена с неправителствените организации „Транспорт и околна среда“ (T&E) и „Франция, природа и околна среда“ (FNE), и са преминали одит от Бюро Веритас.", сочи информацията от компанията.
Peugeot и Citroen разкриха реалния разход на техните коли
Разходът на гориво не е мерен на стенд, както досега. Заложено е на преносимо оборудване, инсталирано в автомобила. Измерванията са извършени в отворени за движение публични пътни участъци (25 км в градска среда, 39 км извънградска среда и 31 км на магистрала) при реални условия на шофиране - използване на климатик, с товар и пътници, при наклон и т.н.

Получените измервания са сравними с тези на клиентите на PSA (получени от независимите клиентски анкети), като показват разлика от около 2 л/100 км между досегашните официални данни и измерените при реални условия на пътя.

Данните за всички модели вижте в таблиците в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
FNM
преди 7 години
А, тези данни са по-реални...Пежо 407 ми харчи градско около 8,8 и 9 на сто при сравнително икономично шофиране, а не както е обявено в брошурата 7,3 на сто.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още