IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски дилъри призоваха Mercedes-Benz да съкрати моделната си гама

Подобен процес ще отнеме около 2 години, споделя председателят на Съветът на официалните дилъри на германския автомобилен производител в САЩ Джеф Суикърд

11:25 | 14.02.21 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/RONALD WITTEK</em></p>

Снимка: EPA/RONALD WITTEK

Съветът на официалните дилъри на германския производител на премиум автомобили Mercedes-Benz в САЩ е поискал от ръководството на компанията да съкрати броя на предлаганите на местния пазар модели, като този процес ще отнеме около 2 години. Това разкри пред Automotive News председателят на Съвета Джеф Суикърд. 

„Ръководството прие нашата молба напълно сериозно и обеща да направи много промени, които ще станат факт още през 2021 и 2022 година. Сега предстои да видим, как те ще опростят моделната си гама“, обясни Суикърд, цитиран от Automedia.

Идеята на дилърите е да се намали бройката на внасяните в САЩ модели, но кои от тях ще отпаднат, засега не е ясно. По-скоро ще отпаднат някои от двигателите и нивата на оборудване, като за решението на компанията важна роля ще играе и мнението на клиентите.

В същото време Mercedes-Benz беше принуден от властите в САЩ да организира сервизна акция заради неработеща правилно система за свързване на автомобилите с аварийните служби в случай на инцидент. Подобен проблем наскоро имаше с колите на германската марка в Европа, където те изпращаха неверни данни за местоположението си. На Стария континент бяха отчетени няколко такива случаи, но САЩ все още няма един.

Въпреки това компанията ще вкара в сервизите си 1,3 млн. автомобила от моделите CLA, GLA, GLE, GLS, SLC, A-Class, GT, C-Class, E-Class, S-Class, CLS, SL, B-Class, GLB, GLC и G-Class, произведени след 2016 г. Собствениците ще бъдат информирани кога и къде да закарат колите си за препрограмиране на системата, което ще е безплатно. Сервизната акция ще стартира в началото на април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още