IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малък пожар бе потушен в завода на Tesla във Фримонт

Инцидентът е възникнал заради разтопен алуминий и хидравлична течност от машина за щамповане на превозни средства

10:42 | 12.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Малък пожар във фабриката на американския производител на електромобили Tesla Inc. във Фримонт, Калифорния, е бил потушен от пожарникарите в четвъртък (11 март), съобщава Bloomberg.

От пожарната служба съобщават, че инцидентът е възникнал в района на завода на компанията заради машина за щамповане на превозни средства, известна сред служителите на Tesla като Giga Press.

„Причината за пожара е разтопен алуминий и хидравлична течност. Като източник на пожара е идентифицирана хидравличната течност“, посочват от пожарната.

Огнеборците са координирали действията си със служители на Tesla, за да потушат пожара. 

Видео от медиен хеликоптер показва, че пожарът е бил овладян и погасен на обект, който се намира в процес на доизграждане, съобщава Market Watch.

Според новинарския сайт Electrek въпросната Giga Press представлява голяма машина, инсталирана през миналата година във фабриката, която се използва за щамповане на големи компоненти от каросерията на превозните средства. Според Electrek пожарът може да окаже негативно въздействие върху производството на нови автомобили във фабриката, като размерът на щетите все още не е ясен.

В края на февруари Tesla спря временно производството на своя Model 3 във Фримонт, позовавайки се на проблеми във веригата на доставка. Служителите, които работят на производствената линия на Model 3, бяха информирани, че линията няма да работи между 22 февруари и 7 март.

Заводът във Фримонт разполага с годишен комбиниран производствен капацитет от 500 000 превозни средства Model S и Model Y.

Тесла прие преустановяването на производството като възможност да направи подобрения и преглед на оборудването, заяви изпълнителният директор Илон Мъск на своите служители в имейл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още