IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda подготвя два изцяло електрически автомобила в САЩ до 2024 г.

Засега японският концерн не разкрива подробности около превозните средства

22:41 | 28.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Японският автомобилен производител Honda Motor Co. увеличава своя фокус върху електрификацията в САЩ като сподели информация за своя предстоящ изцяло електрически модел и заяви, че ще добави подобен автомобил в рамките на притежаваната от него луксозна марка Acura, съобщава Bloomberg. 

Honda, която миналата година обяви партньорството си с General Motors Co. за разработване на електрически превозни средства, заяви в понеделник, че новият Honda Prologue и електрическият Acura ще дебютират през 2024 г. Двата SUV модела са част от глобалния преход на компанията към постепенно премахване на бензиновите автомобили до 2040 г. и показват усилията, които полага Honda за подмяната на своето портфолио в САЩ.

Въпросните два автомобила ще бъдат авангардът на серия изцяло електрически превозни средства, които японската група планира да пусне в продажба на пазара в Северна Америка, като се очаква електромобилите да бъдат захранвани с батерии Ultium на GM.

За момента остава неясно къде ще се произвеждат новите електромобили.

Prologue ще се конкурира като основен модел, a обемът на продажбите ще се повиши до нивото на популярните SUV модели Passport и Pilot - между 40 000 и 140 000 превозни средства годишно, смята Дейвид Гарднър, вицепрезидент на американския бизнес на Honda.

Решението на Honda да ускори електрификацията на моделите си в САЩ беше повлияно отчасти от усилията на президента на страната Джо Байдън да стимулира налагането на електромобилите, включително чрез плана на администрацията му за трансформиране на автомобилната индустрия на стойност 174 млрд. долара чрез изграждане на зарядна инфраструктура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още