IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bernstein: Инвеститорите на Volkswagen са раздвоени за листването на Porsche

Близо три четвърти от инвеститорите смятат, че двойната роля на Оливер Блуме може да се отрази негативно върху IPO-то

13:34 | 26.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Инвеститорите на Volkswagen не са сигурни дали първичното публично предлагане (IPO) на марката спортни автомобили Porsche трябва да се състои, след като миналата седмица бе обявена промяна в ръководството на германския концерн, сочат данни от проучване на Bernstein, цитирано от Ройтерс.

Сред 58 инвеститори, участвали в анкетата, 42% са гласували в подкрепа на листването на Porsche AG, докато други 41% са били против.

Миналата седмица бордът на директорите на Volkswagen реши да премахне Херберт Дийс, архитект на най-големите усилия на автомобилния сектор за електрификация, от поста главен изпълнителен директор. Неговата позиция ще вземе ръководителят на Porsche Оливер Блуме.

Близо три четвърти от инвеститорите смятат, че скорошната двойна роля, която Оливер Блуме ще поеме като ръководител на групата и на Porsche, ще се отрази негативно върху листването.

Според 63% от анкетираните изненадващата смяна може да натежи на представянето на акциите, докато други 22% смятат, че може да го подобри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още