IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nikola планира да набере до 400 млн. долара чрез продажба на акции

Компанията обяви, че няма задължение да продава каквито и да било акции и може да спре продажбата по всяко време

21:52 | 30.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Nikola планира да набере до 400 млн. долара чрез продажба на акции

Американският производител на електрически превозни средства Nikola Corp. заяви, че може да продаде акции, за да набере до 400 млн. долара, тъй като компанията иска да увеличи производството на фона на растящите разходи, съобщава Ройтерс.

Nikola, която се сблъсква с по-високи разходи за труд и суровини заради войната в Украйна и ускорената инфлация, обяви, че няма задължение да продава каквито и да било акции и може да спре продажбата по всяко време.

По-рано този месец компанията получи одобрението на инвеститорите да увеличи броя на емитираните акции от 600 на 800 милиона, след като на няколко пъти отложи годишното събрание на акционерите, за да си осигури по-голяма подкрепа в полза на предложението.

Основателят и бивш главен изпълнителен директор на концерна Тревър Милтън гласува против предложението на компанията за издаване на нови акции на първото годишно събрание на акционерите, съобщи по-рано Bloomberg.

От Nikola добавят, че се е договорила със Citigroup Global Markets, която ще консултира компания за продажбата на акции.

В началото на месеца Nikola отчете първите си значими приходи, но предупреди, че доставките на камиони през тази година ще бъдат в долната граница на целевия диапазон заради нарушените вериги на доставка.

Приходите от продажби на концерна за второто тримесечие достигат 18,1 млн. долара, с което базираната във Финикс компания надминава очакванията на анализаторите.

Германецът Микаел Лошелер, бивш шеф на Opel, ще наследи Марк Ръсел като главен изпълнителен директор в компанията от 2023 г. През февруари Лошелер беше назначен за президент на компанията, която търсеше ветеран в индустрията, за да ѝ помогне да си пробие път към пазара на търговски превозни средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още