IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford насочва към сервизите 634 хил. автомобила заради риск от пожар при двигателя

Акцията обхваща моделите Bronco Sport и Escape, при които има риск от спукване на корпуса на масления сепаратор, което може да причини възпламеняване

15:45 | 25.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американският автомобилен концерн Ford Motor Co. започва сервизна акция, засягаща 634 хил. превозни средства в световен мащаб поради риск от възпламеняване на двигателя поради теч, съобщава Ройтерс.

Компанията ще се обърне към собствениците на тези превозни средства с призив да минат през оторизираните сервизи за проверка.

Акцията обхваща моделите Bronco Sport и Escape, при които има риск от спукване на корпуса на масления сепаратор, създавайки предпоставки за теч и евентуално възпламеняване на двигателя.

Проверката ще засегне 520 хил. автомобила в САЩ и около 114 хил. превозни средства в други страни.

Колите, които вече са минали през сервизите за подобна проверка, отново подлежат на преглед, заявява американската Администрация за безопасност на движението по пътищата.

От Ford посочват, че при работа на двигателите на засегнатите автомобили, ако масленият сепаратор се спука, това може да доведе до натрупване на горивни пари в близост до нагорещени повърхности, което потенциално може да предизвика пожар в автомобила.

Търговците ще актуализират софтуера на превозните средства, за открият дали масленият сепаратор е спукан и ще предупредят собствениците.

„Ако бъде открит спад на налягането, мощността на двигателя автоматично ще бъде намалена, за да се сведе до минимум всеки риск, като същевременно се позволи на клиентите да шофират до безопасно място и да спрат автомобила, за да организират посещение в сервиз“, споделя Ford.

Дилърите ще инсталират тръба за източване на горивото от главата на цилиндъра и ще направят допълнителна проверка относно наличността на гориво в горната част на двигателя.

Ford изтъква, че има регистрирани общо 54 сигнала за възпламеняване при въпросните модели, включително четири със спукани маслени сепаратори.

Няма смъртни случаи вследствие на подобен инцидент.

Според Администрацията за безопасност на движението по пътищата Ford е отчел най-много на брой сервизни акции в САЩ през годината, които засягат 8,66 млн. автомобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 25.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още