IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota представи обновени версии на Alphard и Vellfire

Първоначално ще бъдат пуснати хибридна и бензинова версия на превозните средства, като впоследствие ще бъдат добавени и такива с електрическо задвижване

20:45 | 21.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Toyota Motor Corp. представи обновени версии на своите луксозни автомобили Alphard и Vellfire, които са популярни сред по-богатите потребители в Япония и в други страни по света, съобщава Bloomberg.

Макар интериорът и външният облик на колите да остават до голяма степен непроменени спрямо предишните версии, в които могат да седнат до шест пътника, моделите от четвърто поколение имат предна решетка и странична визия, напомняща Lexus LM, който Toyota представи през април.

Първоначално ще са налични на пазара хибридни и бензинови версии на двата модела, а в бъдеще ще бъдат въведени и електрически, изтъква най-големият автомобилен производител в света по пазарен дял.

Моделът Alphard Executive Lounge започва на цена от 5,4 млн. йени (38 000 долара) с опция за 2,5-литров хибриден двигател. Междувременно Vellfire, който ще се предлага на цена от 6,55 млн. йени, може да бъде оборудван с 2,4-литров бензинов двигател с турбокомпресор.

Toyota се стреми да продава 8500 броя на месец от двата модела, като делът на Alphard се очаква да представлява 70%, а този на Vellfire – 30% от търсенето.

Това са първите нови модели, които Toyota представи след годишната си среща с инвеститорите в централата си в префектура Аичи миналата седмица. Преизбирането на председателя Акио Тойода беше одобрено, макар и с по-малко гласове спрямо вота от миналата година.

Концернът обеща да разшири бързо производството на електрически превозни средства през следващите няколко години. Актуализираната му стратегия предизвика борсово рали, което успя да изстреля Toyota обратно сред петте най-ценни публични компании в Азия, увеличавайки разликата спрямо Alibaba Group Holding Ltd. и Industrial & Commercial Bank of China Ltd.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:24 | 21.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още