IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes блокира достъпа на руските дилъри до своята система за ремонт и поддръжка

Подобни действия са предприели и от BMW

16:38 | 14.08.23 г. 2
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Германският автомобилен концерн Mercedes-Benz Group AG напълно изключи руските дилъри от своя софтуер, информира в. „Известия“, цитирайки пресслужбата на „МБ Рус“, местният дистрибутор на Mercedes.

Достъпът на дилърите в Русия до онлайн системите за поддръжка и отстраняване на проблеми при превозните средства е спрян от компанията, която изтъква, че тези ремонтна дейност ще се извършва на базата на „натрупания опит и знания“ на съответните служители.

Асоциацията "Руски автомобилни дилъри" потвърди наличието на проблеми с достъпа до софтуера, като това засяга и други марки. Достъпът до системата на BMW също е бил ограничен, добавят от организацията. Липсата на такъв софтуер може да увеличи времето за ремонт и поддръжка, както и да създаде проблеми с актуализирането на новите превозни средства, предупреждават браншови експерти. Въпреки че има начини за заобикаляне на тези ограничения, шофьорите ще започнат да се обслужват по-често в неофициални сервизи и ще купуват по-прости от технологична гледна точка модели.

Autostat припомня, че през април тази година „Автодом“, група от автомобилни дилъри, придоби всички руски активи на Mercedes, включително Mercedes-Benz Rus JSC (официален дистрибутор на Mercedes-Benz в Руската федерация), Mercedes-Benz Manufacturing Rus LLC (автомобилен завод на компанията в Московска област), Mercedes-Benz Bank Rus LLC, Mercedes-Benz Financial Services Rus LLC (лизингово дъщерно дружество) и Mercedes-Benz Capital Rus LLC.

По този начин „Автодом“ получи правото да извършва сервиз и поддръжка на автомобилите с марка Mercedes, които се продават в Русия, включително гаранционна и следгаранционна поддръжка.

Дилърската група се ангажира в най-скоро време да обяви своя нов технологичен партньор и да сподели планове за възобновяване на производството в завода в покрайнините на Москва. Фабриката беше открита през 2019 г. с участието на руския президент Владимир Путин. В съоръжението, което се разглеждаше като ключово за достъпа до изгодни държавни поръчки, работят над 1000 души и се произвеждат седанът и SUV моделите от Е-Class. Оборудван с роботи и друга най-съвременна автоматизация, заводът може да произвежда 20 хил. автомобила годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 14.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 7
zelka007
преди 8 месеца
До: 0pk ... поведи хорото дет се казва , покажи им на тия хора как се мяташ , колко се раздаваш ... купи некоя поднебесна чудесия и после ще разказваш ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 6
0pk
преди 8 месеца
Браво на Мерседес, няа да цепят басма на блатните оpки я, ама-ха! Пък останалите им клиенти да имат едно на ум, че и на тях може да им се случи подобно нещо и смело да се насочват към комунистически китайски марки. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още