IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla планира огромен център за продажби и услуги в Шанхай

Площта на магазина е 8000 кв.м

10:50 | 08.10.23 г.
Снимка: Artur Widak/NurPhoto via Getty Images
Снимка: Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

Гигантът при електрическите автомобили Tesla е подписал договор за наем с Shanghai Waigaoqiao Free Trade Zone Group, за да открие огромен център за продажби и услуги в индустриалния парк на града, който е и най-големият в Китай, заяви държавната компания.

Магазинът на Tesla, с площ от 8000 кв.м, ще отвори врати в средата на 2024 г. в Парк Син, в процес на развитие в квартал Пудон в Шанхай, показва изявление в официалния акаунт на китайската компания в Wechat в събота.

Tesla не е отговорила веднага на искане за коментар от страна на Ройтерс.

Компанията, която е най-големият производител на електрически автомобили в света, има почти 300 магазина в Китай. Ройтерс съобщи миналата година, че тя обмисля да затвори някои шоуруми в лъскави търговски центрове в градове като Пекин.

Освен това Tesla планира да се фокусира повече върху магазини в по-евтини крайградски локации, които ще могат да осигурят и сервизни услуги, докато компанията работи за постигане на целта на главния изпълнителен директор Илон Мъск за подобряване на обслужването на клиентите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 08.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още