IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Stellantis ще повиши целта за приходите на своето звено за кръгова икономика

Ценовата волатилност при суровините ограничава достъпността на електрическите превозни средства за потребителите, изтъква ръководителят на групата Карлос Таварес

15:08 | 24.11.23 г.
Главният изпълнителен директор на Stellantis Карлос Таварес. Снимка: Bloomberg L.P.
Главният изпълнителен директор на Stellantis Карлос Таварес. Снимка: Bloomberg L.P.

Stellantis ще повиши целта си за приходите за 2030 г. за своето звено за рециклиране и възстановяване, след като постъпленията на бизнеса са нараснали с 25% от началото на годината, изтъква главният изпълнителен директор на автомобилния производител Карлос Таварес, добавяйки, че подразделението би помогнало на групата да направи по-достъпни своите електрически превозни средства.

Нарастващите цени и намалената наличност на суровини, както и екологичните разходи за извличането им, тласкат производителите и регулаторите да използват повторно материалите и да рециклират повече, пише Ройтерс.

Таварес заяви, че ценовата волатилност при суровините ограничава достъпността на електрическите превозни средства за потребителите.

„Стремим се да създадем стабилен поток от доставки на суровини... избягвайки възходи и падения на пазара. Това означава по-малко инфлация“, посочва Таварес от Торино, където откри първия център на автомобилния производител за неговия бизнес за рециклиране и възстановяване, сега част от звеното за „кръгова икономика“. „Инфлацията при суровините е проблем за напредъка в електрификацията“, добавя той.

Като част от своя дългосрочен бизнес план, френско-италианската група заяви, че се стреми да генерира 2 млрд. евро приходи до 2030 г. от своето звено за кръгова икономика чрез рециклиране и удължаване на живота на части, включително батерии за електромобили.

„Растежът е силен“, изтъква Таварес, като добавя, че потенциалът за бизнеса ще трябва да бъде преразгледан, без да предоставя подробности за новата цел. „Това, което строим тук, е печеливш бизнес“, категоричен е той.

Разположен в комплекса „Мирафиори“ в Торино, новият център за кръгова икономика се фокусира върху удължаването на живота на части и превозни средства, ремонт на компоненти, както и рециклиране на материали.

Stellantis първоначално планира да добави още три съоръжения от този вид, "най-вероятно" в Северна Америка, Латинска Америка и в региона на Африка и Близкия изток, посочва още Таварес.

Италианският обект, в който Stellantis инвестира до момента 40 млн. евро, в момента има 170 висококвалифицирани служители, като броят им ще нарасне до около 550 до 2025 г. Те идват предимно от съществуващата работна сила на Stellantis в Италия, добавя Таварес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 24.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още