IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ройтерс: Илон Мъск ще обсъжда в Китай внедряването на автономни технологии

Милиардерът ще обсъди с високопоставени китайски служители и прехвърлянето на данни, събрани от превозните средства на Tesla, от страната в чужбина

10:20 | 28.04.24 г. 3
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Частен самолет, свързан с изпълнителния директор на Tesla Inc. Илон Мъск кацна в Пекин в неделя, показа приложение за проследяване на полети, като източници, запознати с въпроса, разкриват пред Ройтерс, че милиардерът е на изненадващо посещение на втория по големина пазар на автомобилния производител.

Мъск планира да се срещне с високопоставени китайски служители в Пекин, за да обсъди внедряването на софтуера за пълно автономно шофиране (FSD) в Китай и да получи одобрение за прехвърляне на данни, събрани от превозните средства на Tesla, от страната в чужбина за обучение на алгоритми за технологиите на компанията за автономно шофиране, посочва един от източниците.

От 2021 г. Tesla съхранява всички данни, събрани от своите китайски коли в Шанхай, както се изисква от местните регулатори, и не е прехвърлила такива обратно в САЩ.

Американският производител на електрически превозни средства пусна FSD, най-модерната версия на своя софтуер Autopilot, преди четири години, но все още не го е предоставил в Китай, въпреки че клиентите го призовават да го направи.

Мъск каза по-рано този месец, че Tesla може да направи FSD достъпен за клиенти в Китай „много скоро“ в отговор на запитване в социалната платформа X.

Конкурентни китайски производители на автомобили като XPeng се стремят да си осигурят предимство пред Tesla чрез пускане на подобен софтуер.

Преди малко повече от седмица Мъск отмени планирано посещение в Индия, за да се срещне с премиера Нарендра Моди, позовавайки се на „много тежки задължения относно Tesla“.

Компанията заяви, че ще освободи 10% от глобалната си работна сила, тъй като се бори с падащите продажби и засилващата се ценова война, водена от китайските марки.

Tesla е продала повече от 1,7 милиона автомобила в Китай, откакто навлезе на пазара преди десетилетие, а фабриката ѝ в Шанхай е нейната най-голяма в световен мащаб.

Посещението на Мъск съвпада с автомобилното изложение в Пекин, което беше открито миналата седмица и което завършва на 4 май. Tesla няма щанд на това събитие, като последно присъства през 2021 г.

Мъск каза миналата седмица, че Tesla ще представи нови, по-евтини модели, използвайки настоящите си платформи и производствени линии и ще предложи ново "роботакси" с технология за автономно управление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 28.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
meyodi3625
преди 1 седмица
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 9
khao
преди 1 седмица
До: evlogi класическа копейка! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 0
evlogi
преди 1 седмица
Този пич иначе е голям защитник на свободата на словото, ама не и когато става дума за Китай. И дума не обелва по теми, които могат да разсърдят Китайската комунистическа партия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още