IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla представи своя Cybertruck в Германия

До днешна дата новият модел можеше да се види само в завода на Tesla в Грюнхайде, близо до Берлин

16:24 | 02.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Brandon Bell/Getty Images
Снимка: Brandon Bell/Getty Images

Американският производител на електрически автомобили Tesla представи футуристичния си Cybertruck в Германия, въпреки че все още не е ясно дали той ще получи разрешение да се движи по германските пътища, предаде ДПА.

Превозното средство с тегло 3,1 тона и дължина 5,68 метра бе изложено в четвъртък в търговския център на производителя на "Потсдамер плац" в Берлин. Компанията обяви, че това е първото представяне пред публика в Германия. 

До днешна дата новият модел можеше да се види само в завода на Tesla в Грюнхайде, близо до Берлин, посочва американската компания, собственост на милиардера Илон Мъск. 

Представянето в Берлин е началото на европейската обиколка на Cybertruck, която ще продължи няколко седмици. В Германия моделът ще бъде представен в Берлин, Дюселдорф, Франкфурт, Хамбург, Хановер, Мюнхен и Щутгарт. Cybertruck все още не е одобрен за движение по пътищата в Европа.

Компанията не е предоставила информация дали и кога ще получи разрешително за Германия и други европейски страни.

Само преди няколко седмици Tesla изтегли почти 4000 от тези превозни средства, тъй като педалът на газта блокира и автомобилът може да ускори неконтролируемо. Изтеглянето е първата индикация колко превозни средства от модела са били продадени до този момент, тъй като то обхваща всички превозни средства Cybertruck, произведени от средата на ноември до началото на април.

Мъск заяви преди време, че може да доставя 250 хил. модела Cybertruck годишно.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 02.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още