IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault представи миниатюрен товарен електромобил

Twizy Cargo може да погълне до 180 литра багаж

21:59 | 25.06.13 г.
Renault представи миниатюрен товарен електромобил

Renault представи Twizy Cargo, което французите определят като „товарна версия“, предназначена за представители на дребния бизнес.

Разликите със стандартното Twizy се изчерпват с премахнатата задна седалка, която увеличава товарното пространство до обем от 180 литра. За целта от Renault са разработили нова задна врата, която се отваря настрани до ъгъл от 90 градуса. Багажникът е напълно отделен от кабината на шофьора, за да се гарантира неговата безопасност в случай на удар.


Cargo продължава да се предлага в двете версии на обикновеното Twizy. Базовият вариант се задвижва от електромотор с 5 к.с., които са достатъчни за развиването на максимална скорост от 45 км/ч. Втората версия пък предлага мощност от 17 к.с., а максималната скорост е ограничена по електронен път на 80 км/ч.

Без значение коя от двете разновидности изберат, клиентите ще получат между 50-80 км максимален пробег с едно зареждане на батерията. Във Франция Twizy Cargo се предлага за 6750 евро плюс ежемесечни вноски за наем на батерия.

Всички снимки на Twizy Cargo разгледайте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още