IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dodge показа най-мощния Challenger

SRT Hellcat е оборудван с компресорен 6,2-литров V8 двигател с над 600 к.с.

12:24 | 21.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки: Dodge</em></p>

Снимки: Dodge

Dodge разкри топ версията на обновения Challenger SRT с двигател Hellcat. Моделът е снабден с нова версия на 6,2-литровия двигател с компресор, който е най-мощният V8, предлаган някога от концерна Chrysler.

Двигателят е получил кован колянов вал, алумниев блок и бутала с въглеродно покритие. Точните данни на мотора се държат в тайна, но според неговия производител мощността му ще бъде над 600 к.с. По-рано медиите твърдяха, че агрегатът ще предлага около 640 к.с. Той ще работи съвместно с 6-степенна механична скоростна кутия или с 8-степенен автомат.

Не се разкриват и динамичните характеристики на машината. Стандартният Dodge Challenger SRT с 6,4-литров атмосферен двигател разполага с 485 к.с., ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди и развива скорост от 293 км/ч.

Новата версия ще се предлага с 20-цолови джанти от лека сплав, спирачни механизми Brembo, както и модернизирани системи ABS и ESP. Колата има 4 режима на работа - Custom, Sport, Track и Default, които променят предавателното число на кормилната рейка, времето за реакция на педала на газта и режима за работа на трансмисията.

Освен това Challenger SRT е получил системата Valet mode, при която двигателят не може да развие повече от 4000 об/мин. При нейното активиране първа предавка става недостъпна, лостчетата за смяна на скоростите на волана и системата за бърз старт Launch Control се изключват, а системата за стабилизация работи на максимум. За активация на системата, която е полезна при търсене на място за паркиране, трябва да бъде въведен специален PIN-код или втори ключ, който се предлага с автомобила.

В оборудването на автомобила влиза още мултимедийна система Uconnect с 8,4-инчов дисплей със сензорен екран, 7-инчов TFT-дисплей на приборния панел, както и нови аналологови оборотомер и километраж. Challenger SRT ще се предлага с камера за заден ход, както и със система за следене на мъртвата точка и технология, предупреждаваща от опасност от сблъсък.

Продажбите на най-мощния Challenger стартират през септември в САЩ. Цените на автомобила засега не се съобщават.

Всички снимки разгледайте в публикацията на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още