IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes-Benz представи съперника на BMW X6 M

Кросовърът GLE получи две модификации AMG

17:18 | 13.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимкa: Mercedes-Benz</em></p>

Снимкa: Mercedes-Benz

Показаният в края на миналата година кросовър Mercedes-Benz GLE получи наведнъж две модификации на спортното подразделение AMG, които бяха разкрити на автосалона в Детройт. По-силната версия е по-мощна от основния си конкурент BMW X6 M, като може да му съперничи и по динамика.

В AMG са подготвили за Mercedes-Benz GLE Coupe два варианта на 5.5-литровия V8 двигател с две турбини. В стандартното изпълнение той развива 557 к.с. и 700 Нм въртящ момент, а при версията S мощността достига 585 к.с. и 760 Нм. И в двата случая моторът работи в комбинация със 7-степенна автоматична трансмисия.

За сравнение - новото поколение на BMW X6 M е оборудвано с 4.4-литров V8 агрегат, чиято мощност е 575 к.с. С него баварецът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.4 секунди. При Mercedes-Benz GLE 63 AMG S упражнението отнема същото време. Засега не се съобщават данните за модификацията с 557 к.с.

Двигателят и трансмисията на новия кросовър могат да работят в един от общо 5 режима – комфортен, спортен, индивидуален, за неравен терен и суперспортен. Освен това GLE 63 AMG разполага с пневматично окачване AMG Ride Control, система за неутрализиране на накланянето в завой и кормилна система Sports Direct Steer.

Моделът е оборудван и с 21-инчови джанти за по-слабата версия и с 22-инчови за по-мощната. Гумите са с размери 285/45 отпред и 325/40 отзад, спирачните механизми разполагат с 390-милиметрови дискове отпред и с 345-милиметрови отзад.

Освен това кросовърът е с различни от стандартния модел светодиодни фарове, има разширени калници и допълнителен спойлер. В салона са налице спортни седалки и волан, както и елементи от карбон и алуминий.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още