IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi Q3 вече ще се предлага и в САЩ

Анализатори поставят модели на Audi на челните позиции по експлоатационни разходи

14:19 | 09.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<i>Снимка: Ройтерс</i></p>

Снимка: Ройтерс

Audi Q3 ще започне да се предлага и в Щатите, потвърдиха хора от ръководството на компанията пред Forbes. Решението идва две години след първите обещания на германците да изпратят най-малкото си SUV отвъд Океана, където търсенето на икономични кросоувъри нараства все повече.

Audi се представя добре на международните пазари, като през миналия месец записа рекордни продажби от 150 300 автомобила (ръст от 10% в сравнение със септември 2012 г.)

"Продължаваме да се представяме все по-добре във всеки регион на света", коментира Лука ди Мео, член на Управителния съвет на концерна Audi AG. Като главни виновници за успеха ди Мео определя моделите Q3, Q5 и A3 Sportback, които се славят със своята издръжливост и динамични характеристики. Според него голяма роля играе и широкото предлагане на дизелови двигатели.

Според президента на анализаторската къща Vincentric - Дейвид Вюрстър - репутацията за евтина поддръжка също оказва своето положително влияние. "Основната концепция е, че не е много важно колко плащаш за покупката на автомобила, а колко ще ти струва той, докато е в гаража ти", заявява Вурстер.

Наскоро проведено проучване в САЩ обяви Audi A5 за най-достъпния луксозен автомобил на пазара. Общо, в топ 10 на класацията Audi фигурира с цели три модела. В елитния отбор има още модели на Acura, Chevrolet и Mercedes.

Какво стои зад цифрите?

Vincentric излезе със списък на най-добрите покупки в луксозния сегмент, базирайки го на данни за разходите, които всеки собственик ще има по време на 5-годишната експлоатация на колата. Проучването обхваща модели от 2013 и 2014 г. и включва информация за препоръчителната цена на автомобила, консумацията на гориво за периода, поддръжката, ремонтите, застраховката, амортизацията, данъците и други.

Анализаторите са взели предвид среден годишен пробег от 24 000 километра, както и цена на горивото от 3.56 долара за галон обикновен бензин, 3.9 долара за галон бензин с добавки, както и 3.9 долара за галон дизел.

На челните места в класацията са Audi Q5, Acura MDX и Chevrolet Corvette. Те се амортизират значително по-бавно, а и харчат доста по-малко гориво от останалите участници в проучването. То показва, че и трите модела имат 5-годишна експлоатационна цена от по-малко от 65 000 долара. Eдно от предимстата на Q5 са неговите дизелови двигатели, които се амортизират бавно, имат нисък разход на гориво, и се нуждаят от малка поддръжка.

"Ще виждаме все повече дизелови автомобили в САЩ през следващите години", коментира Вюрстър.

Chevrolet Corvette е едната от общо две американски коли в класацията. Високи оценки са получили и модели на Acura, Infiniti, Land Rover и Mercedes.

Вижте кои са най добрите предложения в луксозния сегмент

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

Финанси виж още