IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да се поучиш от собствените си грешки

Opel Insignia фейслифт е един изцяло обновен автомобил, който вече трудно може да бъде критикуван

14:05 | 23.02.14 г.
<p>
	<em>Снимка:</em> <em>Investor</em></p>

Снимка: Investor

Винаги е било лесно да критикуваш Opel Insignia. Веднага след дебюта си през 2008 г., моделът от Рюселсхайм се доказа като атрактивен, но не особено вълнуващ. Той често бе избиран за служебен автомобил на средния мениджмънт на компаниите, стига бюджетите им да можеха да си го позволят, разбира се.

Пет години по-късно дойде време за фейслифт, а от Opel бяха твърдо решени да запазят добродетелите, но да заличат недостатъците на колата . Всъщност, това иска всеки производител, но истината е, че малко успяват. Нашата оценка е, че опитът на Опел е доста сполучлив.

Класическият фейслифт представлява нищо повече от прах в очите на клиента. Няколко нови линии, освежени предни и задни светлини, две-три нови решетки, може би хромирана рамка на халогенните фарове. И толкова.

Не и при Insignia!



Освен задължителните козметични процедури, колата е получила преработени или изцяло нови двигатели. Освен че са последна дума на техниката, в някои случаи те я поставят пред преките й конкуренти – Volkswagen Passat и Ford Mondeo, по отношение на въглеродните емисии и разхода.

Нашата Инсигния бе оборудвана с чисто новия 1.6-литров SIDI бензинов двигател с турбо пълнене. Не се подлъгвайте от комбинацията на малък работен обем и голямо купе. Двигателят произвежда значителните 170 конски сили, а в комбиниран цикъл е способен на разход от едва 5.9 л/100 км.

Фаровете са станали по-изразителни, стоповете също, като в тях вече се врязва хромираната лайсна на капака на багажника. Всичко това обаче е дреболия, защото Insignia бе критикувана най-много за съзвездието от копчета на централната конзола. Дизайнери и стилисти са въвели ред, редуцирайки броя на бутоните до критичния минимум. Останалите функции не са изгубени, като вместо това могат да бъдат достигнати чрез сензорен панел до скоростният лост, който разпознава и определени жестове.

Той е изключително интересен, защото вибрира, когато курсорът на 8-инчовия дисплей достигне желаното меню, така че не е нужно да откъсвате очи от пътя. Трябва да признаем, че изисква малко време да се свикне с новата опция, но веднъж случи ли се, животът ще ви се стори доста по-приятен.

Променени са и настройките на задното окачване, което вече е по-нежно. Управлението пък е станало по-директно и прецизно, макар че адаптивната кормилна рейка доставя леко изкуствено чувство при въртене на волана с висока скорост.

Opel Insignia фейслифт няма да ви разтресе от вълнение. Това е онзи разумен автомобил, с който ще пътувате безпроблемно както в града, така и на магистрала, мислейки си за съвсем странични неща. Харесва ни, че тук думата фейслифт не е лишена от всякакъв смисъл и не се свежда до някакви дреболии, които никога няма да почувствате. Изглежда по-добре, усеща се по-добре, по-икономична е, контролира се по-добре. Това е един напълно подобрен автомобил, който вече трудно може да бъде критикуван.
 


 


 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

Финанси виж още