IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

РВД ще построи нов радиолокационен комплекс край Летище София

Правителството предостави терен на дружеството с учредено право на строеж

13:00 | 22.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
РВД ще построи нов радиолокационен комплекс край Летище София

Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” (РВД) получи терен до Терминал 2 на Летище София за изграждане на нов летищен радиолокационен комплекс и пътна връзка, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Правителството предоставя на РВД безвъзмездно правото за управление на имота. В полза на дружеството е учредено и право на строеж върху терена.

Правителството прие днес и решение за едновременно намаляване и увеличаване капитала на „Агенция дипломатически имоти в страната” ЕООД. В капитала на дружеството ще бъде апортиран имот от ведомствения фонд на МВнР, който не е подходящ за задоволяване на жилищни нужди, но може да бъде използван като офис.

В същото време капиталът на „АДИС” ще бъде намален със стойността на правото на собственост върху друг апартамент, подходящ за живеене.

Правителството реши още да се продаде на търг с тайно наддаване имот в местността „Сръбчето” край Русе, предоставен за управление на ДП „Транспортно строителство и възстановяване“.

Имотът е с площ 11,9 дка с построени в него 10 промишлени, производствени, складови и селскостопански сгради, както и сгради за енергопроизводство, водоснабдяване и канализация. Той не е необходим за изпълнение на основната производствена дейност на предприятието и не се използва от 2002 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още