IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АДИС няма да се приватизира, прие икономическата комисия

След изваждането на агенцията от забранителния списък за приватизация политиците не постигнаха споразумение за продажбата й

14:59 | 13.05.15 г.
АДИС няма да се приватизира, прие икономическата комисия

Депутатите от парламентарната комисия по икономика върнаха окончателно „Агенция за дипломатически имоти в страната” ЕООД (АДИС) в забранителния списък за приватизация. Това стана с поправки в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, които бяха приети на второ четене от комисията днес без дебати.

Агенцията беше извадена от забранителния списък за приватизация през 2011 г. Политиците обаче не постигнаха споразумение за продажбата й.

Агенцията за дипломатически имоти беше включена в приоритетите на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол за тази година. Същевременно обаче кабинетът се отказа от продажбата й с мотива, че трябва да продължи да изпълнява задълженията си по членове от Виенската конвенция за дипломатическите и консулските отношения.

Едновременно с предложението на Министерския съвет за връщането на агенцията в забранителния списък за приватизация, БСП Лява България внесе идентично предложение за законодателни промени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още