IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вдига се забраната за приватизация на агенцията за дипломатически имоти*

"Български пощи" ЕАД е върнато в забранителния списък за приватизация

12:47 | 30.11.11 г. 1
Вдига се забраната за приватизация на агенцията за дипломатически имоти*

Депутатите дадоха зелена светлина на приватизацията на Агенцията дипломатически имоти в страната ЕООД (АДИС), след като на днешното заседание на парламента бяха приети на второ четене промените в закона за приватизация и следприватизационен контрол, предаде БТА.

С измененията от забранителния списък за приватизация бяха извадени още "Военно издателство" ЕООД и "Аудиовидео Орфей" ЕАД.

В същото време Националният дворец на културата и "Рибни ресурси" ЕООД - Созопол влизат в забранителния списък, решиха още народните представители. В списъка се включват и "Българси пощи".

През лятото се разрази бурна дискусия дали пощите да бъдат приватизирани. Синдикатите дори предупредиха, че служители в дружеството са готови на стачка, ако се стигне до изваждането му от забранителния списък.

Промените в закона за приватизация  минаха на първо четене през септември с обещанието на вносителите от ГЕРБ, че „Български пощи“ ЕАД ще бъде върнато в забранителния списък. Това потвърди пред журналисти и зам.-председателят на ГЕРБ Валентин Николов.

За последната година финансовото състояние на пощите се влоши. Наскоро стана ясно, че дружеството спешно търси оборотен заем, за да разплаща дълговете си.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
melon
преди 12 години
Някак пощите са символ на държавата - кофти е да се приватизират:(Правителството много се отмята, ама премиера е зодия близнаци - те са си такива...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още