IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BalREc събира професионалистите от сектора на недвижимите имоти

Експерти и водещи компании ще обсъждат актуални теми в най-влиятелната публична форма за дискусия в областта

16:21 | 07.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;BalREc</em></p>

Снимка: BalREc

На 10 ноември в Sofia Event Center за десета поредна година ще се проведе конференцията за инвестиционни проекти и пазар на недвижими имоти BalREc. През целия ден над 30 експерти, анализатори и компании ще обсъждат теми като икономика и инвестиционна среда, пазар на офиси, индустриални площи и жилища, а големите компании ще представят ключовите си проекти и плановете си за бъдещи инвестиции.

Стартът ще е с панела "Икономика и инвестиционна среда 2016", в който ще присъстват въпросите за рисковете при реализацията на нови проекти на пазара у нас; индустриите с ключово влияние върху имотния пазар; развитието на инфраструктурата и градската средa на София, както и актуалната тема за влиянието на стрес тестовете на банките и финансовите институции върху пазара на имоти. Сред участниците са компании като Garitage Investment Management (инвеститори в мащабния проект Garitage Park), Terra Tour Service (специализирана в инвестиции и изграждане на туристически обекти, включително и първия у нас хотел от веригата Hyatt), Colliers International и Forton (водещите консултантски компании в сектора на бизнес имотите), KPMG Bulgariа, както и турската компания "Гаранти Коза", която стои зад мащабния проект "Гранд Каньон" в столичния квартал "Младост". Дискусията ще продължи с два модула, посветени на пазара на офиси – "Търсене, предлагане и предизвикателства" и "Инвестиции и нови концепции". Специалистите ще разгледат начините, по които градовете в страната отговарят на насочилите се към тях компании; посоката, в която ще се промени офис картата на столицата; ще разгледат връзката между развитието на IT и аутсорсинг индустриите върху изискванията на офис наемателите и ще направят прогнози кога можем да очакваме нов продукт в офис сегмента. В двата панела ще участват представители на лидери в областта като бизнес комплексите Expo 2000 Office Park и Polygraphia Office Center, както и TELUS International Europe (един от най-големите доставчици на на BPO и ITO услуги в Източна Европа).

В четвъртия панел "Пазар на жилища" участниците ще направят ретроспекция за пазара през изтичащата година и ще споделят очакванията си за следващата; ще анализират как се променят изискванията на купувачите и означава ли стабилизирането на цените балансирано бъдеще за пазара. Участие ще вземат жилищният комплекс Residential Park Sofia, строително-инвестиционната компания "Бигла 3", изградила десетки луксозни и жилищни имоти в страната, Green Life Development & Resorts - строително-инвестиционна компания с 10-годишна история и лидер на пазара на ваканционни имоти, BLD (строително-инвестиционна компания, специализирана в изграждането на качествени жилищни проекти), Имотека (най-новата компания в групата на AG Capital) и др.

В "Пазар на индустриални площи" организатори и участници търсят отгвори на въпроси като: Кои са основните критерии при търсенето на модерни индустриални и логистични площи? Как развитието на инфраструктурните проекти промени индустриалната карта на страната? Кои са другите градове/райони, които могат да постигнат успеха на Пловдив/Тракия икономическа зона като индустриален хъб?

На финала експертите ще разгледат пазара на търговски площи заедно с мениджъри от компаниите Revetas Capital (инвестиционния фонд – собственик на Park Center), Markovo Tepe Mall, както и бързоразвиващата се търговска верига ДМ България ЕООД. Темите в панела са посветени на важните аспекти, които дават конкурентни предимства при вече установения пазар, моделите за преструктуриране и репозициониране на търговски центрове, потенциала за развитие на retail паркове в България, а специално внимание ще бъде отделено на Пловдив - най-динамичния град на мол-картата в страната.

Регистрацията за събитието става онлайн на този адрес.

Пълна програма на събитието можете да намерите тук.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още