IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Westfield излиза от пазара в Бразилия

Компанията продаде дела си в бразилския джойнт венчър, тъй като партньорството не съответствало с дългосрочните й цели в страната

10:46 | 30.04.13 г.
Westfield излиза от пазара в Бразилия

Най-големият оператор на търговски центрове в света по размер на активите - Westfield Group, е продал дела си в бразилския си джойнт венчър по-малко от две годни, след като навлезе на пазара с инвестиция за 466 млн. долара, съобщи Bloomberg.

Базираната в Сидни, Австралия, Westfield, която управлява активи на стойност близо 66 млрд. долара по целия свят, е продала дела си от 50% на Almeida Junior Family. От компанията не разкриха стойността на продажбата. Делът е по-малко от 1% от общите активи на групата.

„Партньорството не бе в съответствие с дългосрочните цели на компанията ни в Бразилия“, обясни коизпълнителният директор на дружеството Стивън Лоуи. „Ще продължим независимо да следим възможностите в региона“, допълни той.

През август 2011 г. Westfield се съгласи да похарчи еквивалента на 369 млн. долара за половината от базирания в Сао Пауло собственик на търговски центрове. Това бе първото навлизане на австралийската фирма на който и да било пазар от над 10 години.

Миналия месец Westfield сключи договор за продажбата на шест мола във Флорида за около 700 млн. долара, припомня Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още