IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на новите жилища в Китай са нараснали за 12-ти пореден месец през май

Средната цена на новите жилища в 10-те най-големи града, включително Пекин и Шанхай, се е повишила с близо 10 на сто на годишна база

10:48 | 03.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Цените на новите жилища в Китай са нараснали за 12-ти пореден месец през май

Цените на новите жилища в Китай през май са се повишили с най-силен темп от декември, сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти в страната, собственост на компанията SouFun Holdings.

Средната цена се е повишила с 6,9% на годишна база до 10 180 юана (1 659 долара) за кв. м., сочи статистиката, цитирана от Bloomberg. На месечна база е отчетено повишение от близо процент, което е 12-ти пореден месец на ръст.

Средната цена на новите жилища в 10-те най-големи града, включително Пекин и Шанхай, се е повишила с близо 10 на сто на годишна база до средните 17 202 юана за кв. м.

„Въпреки отстъплението при цените на земята за строителство, смекчаването на недостига на жилища в големите градове и очакванията за допълнително разхлабване на монетарната политика, очакванията за допълнителен ръст на цените остават силни“, коментират от SouFun.

Икономисти обаче смятат, че повишенията на цените на новите жилища ще бъдат силно ограничени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още