IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата в САЩ затвърждават възходящия си тренд

Лас Вегас продължава да води с ръст в цените от 27,1% през октомври на годишна база, следван от Сан Франциско с 24,6%

11:58 | 01.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цените на жилищата в САЩ затвърждават възходящия си тренд

Цените на жилищата в САЩ са затвърдили възходящия си тренд през октомври, показват данни, оповестени вчера, но ръстовете може да нe са толкова силни през 2014 г., пише MarketWatch.

Индексът на S&P/Case-Shiller за цените в 10 водещи града в САЩ е нараснал с 13,6% през октомври на годишна база. Същият е бил ръстът и за индекса в 20-те основни града, което е близко до очакваните 13,7%.

Ръстовете и на двата индекса са най-големите от февруари 2006 г. Спрямо септември повишенията за индексите са 0,2% на неизгладена база и 1% на изгладена.

Лас Вегас продължава да води по ръст в цените с 27,1% на годишна база, следван от Сан Франциско с 24,6%.

„Месечните данни показват, че живеем на кредит и подемът избледнява“, коментира Дейвид Блитцър, председател на комитета за индексите в S&P Dow Jones Indices.

„Ключовият икономически въпрос за жилищния сектор е бъдещата политика на Федералния резерв за намаляване на монетарните стимули и как това ще засегне лихвите по ипотеките. Други данни от сектора представят смесена картина, сочеща че може би сме близо до пика на цените.“

Докладът на S&P/Case-Shiller отбелязва, че много анализатори очакват жилищните цени да постигнат едноцифрен ръст през 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още