IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия става все по-привлекателна за купувачите на имоти

Търсенето остава съсредоточено в Тоскана, но се разширява интересът и към други области в страната

11:15 | 18.02.15 г.
Италия става все по-привлекателна за купувачите на имоти

След като еврото достигна седемгодишно дъно спрямо паунда, а цените на имотите в някои райони на Италия достигнаха най-ниското си равнище от 2008 г. насам, интересът на купувачите към страната започва да се засилва, пише онлайн изданието propertywire.com.

Според Рупърт Фосет, ръководител на подразделението за продажби в Италия на Knight Frank, запасите от жилища в страната са доста високи и все повече качествени имоти излизат на пазара. Същевременно продавачите имат доста по-реалистични очаквания за цените.

В някои случаи цените на имотите в Италия са паднали с над 30 на сто спрямо 2008-2009 г. Още по-големи са маржовете в области като Умбрия и Ломбардия.

“Засилва се усещането, че цените са достигнали дъното на кривата. Малко вероятно е да видим растеж в краткосрочен план, но едва ли ще станем свидетели и на силен спад. Паундът и доларът са на рекордно високи равнища спрямо еврото, което прави покупката на имот в Италия по-атрактивна за британците, американците, както и за азиатците”, коментира Фосет.

Консултантите очакват запитванията и огледите да се увеличат. Knight Frank например отчита 31% ръст на прегледите на обявите за имоти в Италия на сайта си.

От гледна точка на търсенето фокусът остава върху имоти в Тоскана. Областта продължава да генерира не само най-голям брой огледи, но и продажби. Засилва се обаче интересът към Венеция, Рим и Лигурия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още