IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lafarge продава активи за 450 млн. долара на американската Summit Materials

Сделката трябва да бъде одобрена от Федералната търговска комисия на САЩ преди сливането на Lafarge и Holcim

11:53 | 17.04.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Reuters</em></p>

Снимка: архив Reuters

Френската компания за производство на цимент Lafarge се е съгласила да продаде завода си за цимент в щата Айова и седем терминала за дистрибуция по река Мисисипи на американската Summit Materials, съобщава Bloomberg. Сделката на стойност 450 млн. долара е част от плана на Lafarge да получи антитръстово одобрение за планираното си сливане с швейцарския си конкурент Holcim.

По силата на споразумението базираната в Париж Lafarge ще получи терминал на Summit Materials в Айова, казва компанията в съвместно изявление с Holcim от петък. Швейцарската компания също предлага да продаде три терминала в Мичиган и Илинойс, шлифовъчни станции в Илинойс и Ню Джърси и терминал в Масачузетс, се казва още в изявлението.

Summit Materials планира да финансира покупката с комбинация от собствени средства и кредит, обявява базираната в Денвър компания в отделно изявление. Според Lafarge и Holcim предложените от тях продажби трябва да бъдат одобрени от Федералната търговска комисия на САЩ и то преди финализиране на планираното им сливане.

Френската и швейцарската производители на цимент отново подчертаха, че очакват да завършат сливането си през юли. Сделката първо трябва да бъде одобрена от две трети от акционерите на Holcim на среща насрочена за 8 май. След това две трети от акционерите на Lafarge трябва да изтъргуват своите акции в замяна на акции на Holcim.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още