IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният изпълнителен директор на Holcim ще се оттегли

Бернард Фонтана ще напусне поста след сливането с Lafarge

10:23 | 10.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Главният изпълнителен директор на Holcim ще се оттегли

Швейцарският циментов производител Holcim потвърди, че Бернард Фонтана ще се оттегли от поста главен изпълнителен директор, след като се осъществи сливането с френската Lafarge този месец, съобщава MarketWatch.

Двете циментови компании се договориха през април, че Фонтана ще подаде оставка като изпълнителен директор на Holcim, щом обединението на обща стойност от 47 млрд. долара стане факт. След приключването на сделката ще се създаде глобален производител на строителни материали, реализиращ общи приходи на стойност около 35 млрд. долара, и опериращ в 90 държави.

По-рано през седмицата френската агенция за финансов надзор съобщи, че публичната оферта на Holcim към Lafarge е била успешна. Holcim ще придобие 87,46% от дяловете на Lafarge, което представлява 81,47% от правото на глас.

През април двете компании посочиха Ерик Олсен, който в момента е заместник-изпълнителен директор в Lafarge, да заеме поста главен изпълнителен директор на новата компания.

През март сделката беше напът да се провали, след като двете компании изпаднаха в конфликт за това, кой ще оглави новия циментов гигант. По-късно те се споразумяха Олсен да заеме този пост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още