IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на новите жилища в Китай с първи годишен ръст за 2015 г. през август

През последните месеци пазарът на имоти в Китай показва признаци на стабилизиране

09:20 | 01.09.15 г.
Цените на новите жилища в Китай с първи годишен ръст за 2015 г. през август

Цените на новите жилища в Китай през август са нараснали за първи път през тази година, сочат предварителните данни на две консултантски компании, цитирани от Ройтерс.

Според Real Estate Information Corporation през август цените на новите жилища в 288 града в страната са нараснали средно с 0,07% на годишна база – първото увеличение от ноември 2014 г. Месечният ръст достига 0,5%, отчитат още от компанията.

По оценки на China Real Estate Index System (CREIS) средният ръст на цените на новите жилища в Китай през август достига 0,15% на годишна база.

През последните месеци пазарът на имоти в Китай показва признаци на стабилизиране заради мерките за подкрепа, които правителството предприе, включително и серията понижения на лихвите и понижаването на изискванията за първоначалните вноски по ипотеките.

Дори и скромно възстановяване на сектора, който допринася за 15 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП), би подкрепило икономиката, която рязко забави растежа си.

Резултатите от проучване на Ройтерс също показват, че през тази година цените на жилищата в Китай ще отбележат слабо повишение.

На 18 септември Пекин ще публикува правителствените данни на цените на жилищата в 70-те водещи населени места в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още