IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските застрахователни компании се насочват към имоти и инфраструктура

Застрахователите са започнали да преразглеждат вложенията си, но директивата Платежоспособност ІІ се оказва пречка

10:55 | 15.12.15 г.
Европейските застрахователни компании се насочват към имоти и инфраструктура

Европейските застрахователни компании се насочват към имотите и инфраструктурата заради опасенията, че няма да изпълнят целите си за възвръщаемост, според Standard Life Investments.

Компанията е осъществила проучване сред 56 застрахователни компании, които управляват активи на обща стойност 2,4 трлн. евро. Резултатите показват, че те едва ли ще успеят да постигнат задоволителни бъдещи нива на възвръщаемост, за да достигнат нивата, които са гарантирали на клиентите си, пише онлайн изданието ipe.com.

Застрахователите са започнали да преразглеждат вложенията си, но регулациите в европейската директива Платежоспособност ІІ се оказват пречка за тях, посочва изданието.

Резултатите от проучването показват, че половината от анкетираните възнамеряват да намалят експозициите си към правителствени облигации, а 60 на сто от тях възнамеряват да увеличат вложенията си в имоти и/или алтернативни активи.

Най-активни на пазара на имоти се очаква да са застрахователните компании от Великобритания и Ирландия, които се интересуват най-много от дългове, свързани със сектора на имотите и с инфраструктурата.

Три четвърти от анкетираните предупреждават обаче, че новите правила (Платежоспособност ІІ) ограничават значително намеренията им за промяна на портфейлите.

Почти 45 на сто от застрахователите искат да аутсорснат управлението на един или повече класове активи на външни фондове. Опасенията им обаче са свързани с капацитета на индустрията и броя на мениджърите, които могат да посрещнат комплексните изисквания на застрахователните компании, сочат още данните на Standard Life.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:41 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още