IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френската Accor предлага 930 млн. долара за австралийския си конкурент Mantra

Сделката ще бъде най-голямото придобиване на Accor в Азиатско-тихоокеанския регион

17:07 | 09.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият хотелски оператор в Европа Accor е предложил да закупи австралийската Mantra Group в сделка, която оценява оператора на хотели и курорти на 1,2 млрд. австралийски долара (930 млн. долара), съобщава Bloomberg.

Френската компания е предложила по 3,96 австр. долара на акция в кеш за Mantra и е получила достъп до счетоводството ѝ, заяви австралийското дружество в понеделник. Офертата е с 23% над цената на затваряне на акциите от петък. Акциите на Mantra скочиха с рекордните 18% до 3,81 млн. австр. долара в търговията в Сидни в понеделник.

Сделката ще бъде най-голямото придобиване на Accor в Азиатско-тихоокеанския регион и ще ѝ предостави над 20 хил. стаи в Австралия, Нова Зеландия и Индонезия, както и достъп до разрастващ се туристически пазар.

Броят на международните посетители в Австралия се очаква да се увеличи с 13% до 9,2 млн. души през годината до края на юни 2018 г. и да нарасне до 15 млн. души в рамките на десетилетие, сочи държавен доклад.

Accor вече има 205 имота с 27 401 стаи в Австралия, включително хотелите Novotel, Ibis и Mercure. Имотите на Mantra включват луксозни и крайбрежни курорти, както и апартаменти под наем в централни бизнес квартали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още