IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждестранните купувачи започват да се връщат на пазара на имоти във Ванкувър

Новото правителство на провинцията Британска Колумбия ще прави оценка на данъка върху сделките с имоти на чужденци

14:58 | 01.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Чуждестранните купувачи започват да се връщат на пазара на имоти във Ванкувър повече от година, след като провинцията Британска Колумбия наложи специален данък върху сделките с имоти на чужденци, предава Ройтерс, като се позовава на правителствени данни.

Общо 5% от сделките с жилища през септември са сключени с чужденци спрямо 0,5% година по-рано, когато влезе в действие новият налог.

В предградието Ричмънд, където е най-голямата популация на имигранти в Канада, чуждестранни купувачи са осъществили почти 11% от сделките.

Делът на чуждите купувачи все пак е по-нисък в сравнение с юли 2016 г., когато в Ричмънд например около една четвърт от сделките са реализирани от чужденци.

Новото демократично правителство на Британска Колумбия наследи данъка върху сделките с имоти на чужденци от предишното либерално правителство. Финансовият министър Карол Джеймс преразглежда налога като част от нова стратегия за достъпност на жилищата.

Джеймс посочва в изявление, че е загрижена за въздействието на чужденците върху пазара, но данъкът ще претърпи оценка от гледна точка на ефекта му върху сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още